Hitachi Zaxis 470 LCH-3

Startat av G-Crawler, 26 november 2012 kl. 22:30:28

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Thomsson

Det var fina spakar det där,du är redo för säsongen ser jag <tumb>

G-Crawler

Ja nu jävlar är man kittad! Vi lär köra så snart det blir hyggligt varmt, sjukt sugen! :)

Lumbago

Oj, vilka fina spakar!  <happy>

Verkar finnas liknanande att beställa från Kina. 3-axis borde vara utan knapp och 4-axis med knapp, eller?

G-Crawler

Citat från: Lumbago skrivet  1 mars 2015 kl. 18:12:41
Oj, vilka fina spakar!  <happy>

Verkar finnas liknanande att beställa från Kina. 3-axis borde vara utan knapp och 4-axis med knapp, eller?

Jo dom finns nog lite här var! :)

Jag tror mina var 3 Axis with button.


Jag fick lite laserskuret idag men tyvärr så var 2 delar fel så kunde inte göra så mycket på den.

Däremot passade jag på att få SMP loggan utskuren till mina skopor. Jag ville inte slipa mina skopor bara för att löda fast dessa så jag limma dom, får se hur länge de sitter kvar, annars får jag krypa till korset och löda! :)











Olof

Mvh, Olof!

SWE IROC

Mycket snyggt till och med.  <tumb>
Mvh // John

G-Crawler

Tackar!

Har spenderat lite mer tid i garaget idag, har uppgraderat med lite mer belysning på hytten, kommer ev. göra en ny keps/solskärm och sätta strålkastarna lite närmare varann mot mitten. Det kommer sitta 2st 3mm led dioder i varje strålkastare.

För ett tag sen gjorde jag även ett skydd för stickan, fick färg innan helgen så nu kunde jag lacka och montera den också.

Nu väntar jag bara på min radio som har vart hos Graupner pga att när jag uppdaterade till HOTT modul så var det något som gav upp, den ska dock vara på väg hem igen så snart är allt redo för säsongen! :)












Rille

Snyggt med SMP loggorna, gällande lamporna så är det helt klart snyggast att du har dem som du satt nu ;)

Ellis

Riktigt snygg maskin du har!
MvH/ Kristoffer
-Scania R470
-McCormic XTX
-Liebherr 574
-Volvo FH16 lastväxlare

G-Crawler

Tack allihop!

Ja du har nog rätt, blir nog bättre som det är nu, men när jag skrev närmare mitten menade jag ytterst lite, nån mm bara, får vara som det är nu så länge.

Gjorde ett nytt slangskydd idag, snodde det från en tysk, sjukt enkelt och skalaenligt.




Thomsson

Ja det blir ju bara bättre och bättre,så snyggt.
Är slangskyddet någon fjäder du hittat eller har du lindat själv?

G-Crawler

Citat från: Thomsson skrivet  6 april 2015 kl. 09:39:11
Ja det blir ju bara bättre och bättre,så snyggt.
Är slangskyddet någon fjäder du hittat eller har du lindat själv?

Tackar!

Det är ståltråd som jag lindade runt en stång med hjälp av skruvdragare, bara linda på så tight som möjligt och sen dra ut till den längd man behöver! :)

Väldigt simpelt,  billigt knep och bra blir det!

Rune Gustafsson

 [ok] Jobbar just nu med servorörelser för min PC490 och tänkte höra med Dig hur Du lagt olika parametarar för att få mjuka rörelser. Jobbar främst med begränsat servoutslag samt Dual Rate och Expo. Använder Du dessa?  [conf] I så fall vilka värden hamnar Du på ungefär. När jag ser på Dina videos så ser det fantastiskt mjukt och bra ut när Du gräver. Jag vet ju inte om Du har superkänsliga fingrar eller om Du jobbat med radioinställningar.

G-Crawler

Ok, jag kommer inte ihåg exakt hur mina parametrar står då min radio är på service, kommer dock till helgen så kan kolla då mer exakt hur det är inställt.

Det jag kan säga på rak arm är att pumpen är mixad med de 3 huvudfunktionerna, jag har en potentiometer som jag ställer in önskat varvtal i %.

Jag kommer inte ihåg om jag har begränsat utslag på de 3 funktionerna, men på min extra funktion har jag det för att lugna ner rörelserna på tiltskopan.

Jag använder expo på bom, sticka, skopa och sväng för att inte få rörelse på aggregatet för minsta lilla rörelse på spakarna, alltså mindre känsligt från centrum och utåt på spakarna. Alla radio tillverkare har inte samma parametrar på expo, vissa har mindre känslighet som - expo andra har + för detsamma. Lite förvirrande, min graupner har - och en annan Hitec jag har använder +.

Dual rate är inget jag använder.

Visst har jag hållt på och försökt få så mycket hjälp som möjligt via radion för att få mer lugna rörelser men det som gett mig mest är nötande, det är svårt att hålla ett lugnt tempo, det blir lätt att man börjar köra snabbt utan att man tänker på det! :)

Ska jag verkligen köra lugnt så vrider jag ner varvtalet och försöker fokusera på lugna spak rörelser, inte försöka lyfta maskinen så mycket som är väldigt lätt med dessa vilket gör att det ser overkligt ut men ibland ofrånkomligt, hydrauliken är så pass stark gentemot vikten, jag hoppas kunna lägga på 1-1.5kg till på min med stållarver, borde hjälpa till en ännu stabilare maskin! :)

Rune Gustafsson

 <happy> Tack för bra info. Jag har kopplat som Du förutom att jag även använder dual rate. Har negativ expo på min MC16. Det finns tyvärr bara 3 st valbara kanaler för expo. Nu kör jag bommen med begränsat utslag på servorörelse. Hade jag vetat vad jag vet nu hade jag absolut köpt en annan radio. Dumt att snåla. Det är kul att träna så det blir till att sitta i någon "egen" vrå där ingen ser mig och leka på kvällarna. Frun klagar på att pumpen viner så jag får köra på låga varvtal och stänga av ljudmodulen. Ska lägga några filmer tänkte jag. Använder du mobilen för filmer eller......?