Växelflak/containerchassi

Startat av Peteruqh, 3 juni 2018 kl. 12:30:05

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Peteruqh

Sitter och planerar lite ombyggnad av min MAN. Tanken var att förlänga ramen och montera containerlås, så att det passar för en 20 fots container. Detta är ju ingen avancerad operation... Fortsatte att fundera lite, och kom fram till att det kunde vara kul att göra lite andra typer av flak att fästa på containerlåsen. På så vis blir det ju en flexibel bil. Inser när jag tittar runt att växelflak har en längd på 7,82 meter, och en 20 fots container är ca 6,1 meter. Har nu några frågor som jag hoppas att någon av er kanske har koll på;
Finns det bilar som är byggda för att lasta en 20 fots container på? Dvs dessa blir ju lite kortare än en vanlig växelflaksbil.
Går det att fästa en 20 fots container på en vanlig växelflaksbil? I så fall hur? Eller lastar man containern på ett vanligt flak?
/Peter

vicke rc r620

Idag så lastas containrarna på link eller vanliga container trailers. Det finns även de som kör de på bodbilar eller flakbilar.
Är nästan helt hundra på att det inte går att lasta på en container på en växelflakbil eftersom fästena inte är samma
Men är inte helt hundra <tumb>

tommy11


Peteruqh

Tack för svaren. Då är jag nog verkligheten på spåret iaf. Lutar åt att det blir en lite kortare bil med plats för en 20 fots container. Går ju alltid att bygga ett lite kortare flak till detta.
/Peter