Det här med el .....

Startat av Nypan R620, 22 oktober 2015 kl. 23:33:07

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Nypan R620

Hello truckers !!!!!!

Nu har ni fått ytterligare en ny medlem på halsen  8) Det här med el ...är inget jag kan . Nu till frågan, har MFC 03 och BE 8,samt två rotorljus, vet att jag måste ha ström ifrån batteriet till BE 8àn......så långt e ja me. Men hur tar man ut styrningen ifrån receiver channel........ där tappar ja tråden. Tacksam om någon utav er,kunde hjälpa mig med detta ,med en lättare redogörelse.

Nypan R620

swerecon

Hej och välkommen :)

Du fick väl med en lös servokabel eller möjligen sitter den fast i din BE8? Sätt fast den och kontakten i mottagaren. Är ganska säker på att du inte kan koppla den via din MFC. Sen bör du ha en kanal med 2 eller 3 lägesbrytare för att styra den.
MvH/Bengt

Volvo 250G
Scania 6x4 lastväxlare
Komatsu PC 490

Nypan R620

Hej Bengt !
Tack för ditt svar på min fråga.
Är helt ny inom detta område,gjorde ett inköp av en Scania R620,skruva kan jag,men el är inte min starka sida :( Nu till min fråga.
Jag har kopplat den lösa servo kabeln till BE8àn (3 trådar) men sen så kommer det här med batteri biten,vart tar jag strömmen ifrån och hur.... man bör ju inte kapa plus eller jord trådarna bakom kontakten till batteriet ifrån mfc03

Kanske inte har rätt radio till denna bil,köpte en paketlösning ifrån Hobbyequipment. Skall försöka lägga in lite bilder på servo, radio och BE8 med manual.

MVH
Peter

Olof

Strömmen till BE8an kopplas väl på B- och B+ på den.
Mvh, Olof!

Nypan R620

Tack Olof !
Men vart tar jag strömmen ifrån och in till BE8.Vill inte klippa batterikabel för att få ström  :D eller måste jag det  ???
Jag såg att bilden på BE8àn va otydlig skall försöka att ordna en bättre bild.

swerecon

Ja brukar alltid stoppa i lite extra kablar när jag löder batterikontakterna, minst en extra + och - så man kan gå vidare. Vet inte hur MFC ser ut då jag aldrig ägt någon, men misstänker du inte kan plocka ut ström någonstans från den. Sen är det som Olof säger med inkoppling av ström på BE8.
MvH/Bengt

Volvo 250G
Scania 6x4 lastväxlare
Komatsu PC 490

Nypan R620

#6
Hej !
Finns det någon som har Mfc-03 i sin bil ???????
Igår kväll hände något märkligt, provkörde mitt bygge och stannade den nedanför tv-bänken min,slog sedan på satelitmottagren,då började bilen blinka och radion. Efter detta så kan jag bara starta bilen och tuta,baklamporna lyser,rör jag en spak så börjar backlamporna att lysa, styrningen står till vä,kan inte lägga i någon växel eller styra,med andra ord, jag kan ingenting längre. Finns de någon som har ett bra svar på detta elektriska fenomen ?????????