Miniatyrskala 1:87 > Moduler

Modulstandard för modeller i 1/87

(1/2) > >>

Rc-1zu87:
Här kommer de mått som vi bygger efter. På detta vis kan var och en bygga sin modul och det går att koppla ihop de tillsammans. Materialet de byggs i eller hur man bygger har inte så stor betydelse, bara måtten stämmer så det går att koppla ihop alla.

Lastbilsmoduls standard.

http://hem.bredband.net/ett87/1zu87/modul/Lastbilsmodul.pdfPå bilden finns en färdigfräst gavel. Om man önskar sig färdigfrästa gavlar så kontakta mig.

Färdiga modullådor finns här.

http://www.miniature-playground.com/sv/480mm-bredd/15-mmm-modul-rak-1000mm-x-480mm.html

MrLinds:
Finns det någon bra sida för att lära sig vilka mateial som man kan använda, lite grundläggande info hur man bygger landskap osv.

Det här är helt nytt för mig och är väldigt intresserad, där av alla frågor.

Actros861:
Kolla på modelljärnvägsforumen, tex: http://www.stinsensforum.se/

Lumbago:
Det vanligaste är att man bygger av plywood. Det är lite snickerijobb för att få till det, och det är ju bra om det blir någorlunda räta vinklar. Enklast är få plywooden tillkapad på ett byggvaruhus. Jag har byggt av 7 mm plywood, då blir modulerna stadiga men lite väl tunga. De är ju gjorda för att flyttas...

Nästa gång jag bygger moduler kommer jag testa nåt annat än trä, för att hålla nere vikten. Kanske frigolit/markisolering.

Kolla även svensktmjforum.se
 Lumbago:
Ändring/uppdatering av standarden är på gång.

Dels kommer vi att sänka höjden från 130 till 115 cm. Dels kommer vi förmodligen ändra hålens placering, så att det blir symmetriskt med vägen och på så vis mer flexibelt. Vi ska bara komma på hur...

Navigering

[0] Meddelandeindex

[#] Nästa sida

Gå till fullversion