Anläggning 1:14-1:16 > Dumpers

Volvo Dumperchassie A40FFS från scratch

(1/46) > >>

Gunnar:
Hej på er!

Actros avslöjade ju mitt nästa projekt, delvis genom mitt klantiga misstag att skriva på hjul utan skopa ;D

Men jag ändrar lite på förutsättningarna, för att få lite fler rörliga delar 8)

Så här är länken till förebilden:
http://www.volvoce.com/dealers/sv-se/Swecon/products/articulatedhaulers/hauler_chassis/Pages/introduction.aspx

Och här är två bilder:

Sedan får vi se vad som ska kunna växlas på, kanske en skotare bl.a

Men nu gäller det först och främst att jobba med lastaren!

Samtidigt hoppas jag att Actros (eller någon annan förstås) också gör slag i saken, men det får väl bli en Bell eller Cat då :)

Actros861:
Nja avslöjandet stod du för själv, jag gissade ju bara ;)

Trevligt med en Volvodumper, skulle vilja ha en själv egentligen tyvärr finns det bara en som är så där äckligt snordyr så man går i konkurs för att köpa den. Sen är det "bara" en A35C i och för sig den snyggaste modellen enligt mig men lite för gammal. För min del blir det en Bell, snygg maskin och en bra konstruktion. CAT maskinen är alldeles för dyr för vad man får, dessutom är den vidrigt ful :(

Gunnar:
Håller med om Bell-maskinen, den är snygg. Var/är det nån i Sverige som har en sådan och som är rena utställningsföremålet om jag minns rätt, eller var det i ngt tyskt forum vi såg den?

Fördelen med Volvon är bl.a. att det står en utanför Braås ute vid stora vägen. Man kan bara åka dit och dokumentera av hjärtans lust. Och ibland har de öppet hus på fabriken och då kanske man borde åka ut.

Vem säljer/tillverkar A35:an du nämner, jag kan inte påminna mig att jag sett någon "serieproducerad" Volvodumper öht? WernerS är väl annars den mest sedda Volvo-åkaren med både lastare och dumper. Säkert väldigt robusta och tåliga (han spolar ju t.o.m av dem med vattenslang när han skitat ner dem), men inte speciellt välbyggda och snygga modeller. Men jag återvänder likväl alltsomoftast till hans videor, de inspirerar.

swerecon:
Den finns att få tag i här: http://www.ec-m.ch/modelle.html med andra intressanta maskiner. Det kostar dock en hel del.
Den andra modellen som dom flesta har är tillverkad av Stahl/Liembach http://www.leimbach-modellbau.de/ och tror dom slutat tillverka den efter att Stahl gick bort.

Actros861:
Det var den jag tänkte på swerecon.

A25:an som Stahl tillverkade finns inte mer tyvärr. Tror dock inte att jag valt den ändå, en och en halv skopa med min grävare och det flaket är överfullt :P

Navigering

[0] Meddelandeindex

[#] Nästa sida

Gå till fullversion