Författare Ämne: Ponsse Elefant. skotare  (läst 9895 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Peteruqh

 • Samset transport
 • Sponsor
 • Chaufför
 • *
 • Antal inlägg: 375
SV: Ponsse Elefant. skotare
« Svar #75 skrivet: 29 november 2021 kl. 20:34:58 »
Spännande planer! Har sett några tyska aggregat med klinga. Inget vi nyttjar i Sverige i någon större utsträckning, men det finns ju på andra marknader. Kanske iofs är vanligare på fällare/läggar.
Hur som helst så är det bygge oerhört fint!
Passerar du Jönköping så är du välkommen in på den "gröna" verkstaden. 😀
/Peter

Utloggad flightace

 • Student
 • *
 • Antal inlägg: 45
SV: Ponsse Elefant. skotare
« Svar #76 skrivet: 7 december 2021 kl. 13:14:17 »
En liten tanke jag haft under dom åren som mitt bygge stått still medans hjärnan snurrat på är dom små grensågarna med sågkedja man ser på tex ali,banggood osv,,finns rätt så små gulliga sådana man kunde använda sig av,men tror även dom allra minsta av kedjorna blir lite off i skala om man inte går upp till 1/8 kanske,,
man har ju sett på tuben folk som byggt skördaraggregat men hur dom byggt dom och med vad för grejjer verkar oftast vara en tysk ingenjörs hemlighet,för det e mest tyskar jag sett som byggt,dom kan dom,,,faktiskt mejlat en för nåt år sen och fick en länk till ett tyskt forum,men eftersom jag och tyska språket inte e kompatibla så tröttna jag på taskiga google översättningar och glömde bort det forumet,

Utloggad Wikström

 • Student
 • *
 • Antal inlägg: 29
SV: Ponsse Elefant. skotare
« Svar #77 skrivet: 1 januari 2022 kl. 20:37:04 »
Visar gärna upp maskinen för alla intresserade men till den gröna verkstaden i Jönköping har jag drygt 100 mil så det dröjer nog.

som sågsvärd till eventuellt skördaragregat har jag börjat kika på bosch nanoblade. Finns i två längder och tycker att det borde gå använda på något sätt.
Återstår dock svårigheten att få in tillräckligt stora motorer för kap och valsmotorer tillsammans med all hydraulik som krävs. Har också sett nått agregat på youtube men inget som ser bra ut eller fungerar bra. Ser därför skördaren som ett mer långsiktigt projekt nån gång i framtiden.

Har däremot börjat planera för ett annat projekt som troligen startas upp rätt snart och har lite funderingar kring ventilpaket.
Skulle ju spara en del tid om man kunde köpa färdiga ventiler så tar gärna emot tipps om detta. Har förstått att premacon ska vara bra men de är för stora så de ryms helt enkelt inte. Beställt hem en ventil från Magom ( dessa är ca 30-40% mindre än de från premacon )för att testa men är inte helt nöjd med hur den fungerar. Duger nog bra till större cylindrar till grävmaskiner eller som tipp på lastbilar men till de minsta grejerna känns precisionen för dålig.
Någon som testat ventiler från Lesu? den mindre versionen. Är de bra? eller finns det några andra alternativ i samma storlek? Helst ska de ju inte vara allt för dyra heller då jag behöver minst 10-12 st.

Film på ponssen dröjer, då vi haft rätt kallt här en längre tid så har det inte gått köra. Var ut och provade för att ta några bilder i -18 grader men gick knappt få kranen att röra sig då oljan blir för tjock för de tunna slangarna. Särskillt grip och rotator där slangarna är 1 mm gick inte att köra alls.
 

 

SMF spam blocked by CleanTalk