Rc träffar i Sverige

Startat av Swe2540, 22 februari 2015 kl. 19:38:00

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Swe2540

Jag har funderat mycket på detta med träffar och även har vi pratat om detta när vi träffas. Det görs några träffar om året men problemet är att det kommer dåligt med folk till detta. Blir vi 12 till en träff så ska vi vara lyckliga. Vad är problemet?
Det görs några träffar i Stockholm och två i Göteborg (Vårgårda och aeroseum) så ett problem kan vara att det är inte så utspritt i Sverige. Min ide är att kanske har 4 träffar om året typ norr söder väster och öster eller finns det inget intresse för att träffas?
Tanken med denna tråd är att alla ska lämna vad den tycker och tänker så kanske vi kan få igång denna hobby i Sverige
Magom cat320 programmerare :)

Iccccie

Helt rätt att ta upp detta.

Tror problemet ligger i att vi bor rätt utspritt och kanske att man prioriterar andra sysslor framför detta, jag menar att folk inte är villiga att boka upp sig långt i förväg för att bestämma sig för en träff av div anledningar.

Mitt egna problem är att jag bor utomlands och har bara 4 dagar ledigt åt gången och klaffar inte träffarna exakt på de 2 dagarna i mitten av min ledighet så kan jag inte komma, likaså får jag bara schema för 4 veckor framåt så kan inte boka in något i förväg precis, vilket jag tycker är jätte tråkigt givetvis.


Swe2540

Jo jag vet att problemet är att man har ett liv och som för mig och många andra så har man familj och andra intressen med.
Jag tycker att det är väldigt få här som kommer till träffar så det måste finnas mer som är problemet.
Sist vi träffades i Vårgårda hade vi riktigt trevligt fast vi var bara 7 st om jag minns rätt.
Magom cat320 programmerare :)

Ellis

Jag tror inte man behöver analysera det djupare än att det oftast är tiden som är boven. Samtidigt så är det väl även en liten indikator på att vi inte är så många som "aktivt" sysslar med detta. Även om vi är (relativt) många här på forumet så är vi nog en liten procent som åker omkring på träffar osv. Det är väl det som är nackdelen med att vara "vuxen"! Det är så mycket annat som ska klaffa med familj, jobb och det sociala livet.
För mig som dessutom jobbar oregelbundna tider vardagar som helger året om, är det ibland svårt att få det att gå ihop eftersom det oftast även innebär långa restider.

Det blev ju ett litet magplask i somras eftersom man hoppades på en utveckling från den första Tångaträffen, men så är det ju ibland.
Jag tycker ändå att vi kan försöka behålla Tångahed och de kontakter som vi/cege har där och jobba på att få till, åtminstone, en årlig "tradition" där. Kanske inte så mycket pga. geografin men just för att det är ett bra ställe som har allt vi behöver (förutom en permanent bana!) Det kanske dyker upp liknande platser på andra ställen med tiden...
Dessutom så börjar det ju dyka upp lite permanenta utomhusbanor...typ på Gotland och i Stockholmsområdet, så vi får väl helt enkelt bjuda in oss på dessa banor  <poke>
Vi får hoppas att det kan bli lite fler träffar med olik geografisk spridning allteftersom!

Jag vet egentligen inte vad jag vill få sagt med detta inlägg mer än att jag kan hålla med trådskaparen   [vogel]
MvH/ Kristoffer
-Scania R470
-McCormic XTX
-Liebherr 574
-Volvo FH16 lastväxlare

Swe2540

Håller med dig Ellis. Meningen med denna tråd är att alla ska säga sitt och se vad man kan komma fram till. Inomhus bana finns i tankar hela tiden och jag kolla lokal hela tiden så vi få
Se vad det slutar.
Ska snart vara med på ett större möte med mitt jobb där jag kommer att lyfta frågan då det finns över södra Sverige så någon lokal måste dom ha
Magom cat320 programmerare :)

swerecon

Det är nog precis som Ellis säger, det är för mycket som måste klaffa OCH det skall funka för oss alla samtidigt. Vi har dessutom en båtresa att genomföra åt båda hållen vilket stjäl restid främst med hänsyn till avgångarna.
Ni är alltid välkommna hit, tror vi kan lyckas ordna boende på ett vandrarhem ca 100m från vår bana också.
MvH/Bengt

Volvo 250G
Scania 6x4 lastväxlare
Komatsu PC 490

Olof

Tid är nog största boven för dom flesta, som tidigare sagt.
För min del så när jag väl har råd har jag ingen tid och vice versa.  [blah]
Men hoppas kunna besöka Vårgårda iår och även nått mer!
Ser oxå fram emot Aeroseum som ser ut att bli större än tidigare år.  :)

Citat från: swerecon skrivet 24 februari 2015 kl. 13:01:48
Det är nog precis som Ellis säger, det är för mycket som måste klaffa OCH det skall funka för oss alla samtidigt. Vi har dessutom en båtresa att genomföra åt båda hållen vilket stjäl restid främst med hänsyn till avgångarna.
Ni är alltid välkommna hit, tror vi kan lyckas ordna boende på ett vandrarhem ca 100m från vår bana också.

Om bara man får tid till det hade det varit grymt kul att komma och besöka nån gång i sommar!  <tumb> Har aldrig varit på Gotland heller, så det hade varit roligt.
Mvh, Olof!

swerecon

Citat från: Olof skrivet 24 februari 2015 kl. 20:12:52
Om bara man får tid till det hade det varit grymt kul att komma och besöka nån gång i sommar!  <tumb> Har aldrig varit på Gotland heller, så det hade varit roligt.

Du är välkommen
MvH/Bengt

Volvo 250G
Scania 6x4 lastväxlare
Komatsu PC 490

kasoe

En sak att fundera på är att aktivt söka upp andra träffar som är relaterade till "hobby" och kanske slippa dra igång egna träffar?

Det sker en hel del träffar inom "hobby" dit man kan höra av sig och fråga om det finns intresse och möjlighet att vara med och visa upp hobbyn. Lite tight inpå men en är "Dream-track" som går av stapeln varje år och handlar om modelltåg. jag har varit arrangör för den i 4 år men släpp de två sista till en förening.  Jag vet att det är många "hobbyister" som går dit och kikar på tågen för att det är EN del av hela hobby-utövandet men egentligen är de RC-flygare eller båtbyggare osv.

Det är ganska meckigt att dra ihop en träff på egen hand men att placera sig på platser där det samlas "hobbyister" kan underlätta bördan.

Jag menar INTE att man ska låta bli andra träffar men jag tror det kan vara ett bra sätt att få ut hobbyn och sprida intresset. När det sen ökar så kan man kanske öka antalet egna träffar (eller samordna med andra hobbygrenar). Jag säger inte heller att det inte redan görs, men innan man når kritisk massa kanske det är på sådant man ska öka trycket...?

Hälsar,
Anders Ö
Habo Hobby & Tågspecialisten - Södra Sveriges största hobbybutik

hemimolle123

Jag är nykommen till denna hobby och stortrivs ;) Kommer på MJ mässan i stockholm !! med min bil :D